Praktiske oplysninger

“DET PLEJER VI AT GØRE” 

Hver sommer er vi mellem 200 og 250 Voldspillere igang med at sætte forestillingen op på Volden og mange af os har været med i mange år.
Det gør at mange af de ting vi gør, dem gør vi hvert år og regner det som det mest naturlige at gøre det.
Derfor kan vi godt glemme at du som helt ny i Voldspillet naturligvis ikke ved hvordan vi plejer at gøre.
Vi har derfor prøvet at liste nogen af de ting op som vi plejer at gøre herunder, så du som ny Voldspiller også ved hvad du kan forvente af en sommer på Volden.

BRUG DIN BESTYRELSE

Er det skønt at være voldspiller? Er der noget du er i tvivl om? Noget du synes kan gøres bedre? Eller går du bare og er en glad voldspiller? – Så benyt dig af din bestyrelse eller din afdelingsleder, til at give ris og ros.

Se hvem der er i bestyrelsen her

Se hvem der er afdelingsleder her

ALKOHOL

Når vi står i voldspillets uniform, er vi repræsentanter for stedet. Det er en klar forudsætning for at være med, ikke at være påvirkede af alkohol, før og under afvikling af forestillingerne.

UNDER PRØVEFORLØBET

Det er tilladt for personalet som ikke er med på scenen at overvære prøverne på scenen men husk at være stille og tale afdæmpet.
Der kan muligvis blive lukket til publikumspladsen under nogen af de sidste prøver hvis instruktørteamet ønsker dette.
Her vil det være kontrolpersonalet i de røde jakke som søger for at pladsen er lukket, husk at respektere deres arbejde.

EFTER FORESTILLINGERNE

Når en forestilling er slut, vil kiosken salgsområdet ofte være åben for salg af øl og vand. Det er altid en dejlig måde, at afslutte aftenen på.

FESTER

Nyborg Voldspil skal være en fest, at være en del af. Der vil blive afholdt flere fester over sommeren. Invitationer vil komme løbende.

PREMIEREFEST

Efter premieren mødes vi alle i spiseteltet til taler samt lidt let mad samt bobler.
Når maden er spist og boblerne drukket rykker festen på SLotsmøllen til hygge, musik og dans til den lyse morgen.

LØRDAGSARRANGEMENT

Efter hver af de første tre lørdagsforestillinger mødes vi Slotsmøllen til lidt natmad samt hygge, sang og dans.
Madbillet købes i Hulen.

NATTEFESTEN

Efter den sidste forestilling holdes den traditionsrige Nattefest, som er afslutningsfesten på sommerforestillingen. Der vil være spisning, uddeling af jubilæumsgaver, uddeling af priser og masser af fest til den lyse morgen.
Den første del af festen foregår i spiseteltet på Volden og senere rykker festen på Slotsmøllen.
Der kræves tilmelding og en lille brugerbetaling for den første del af festen i spiseteltet, den del af festen som foregår på Slotsmøllen er uden tilmelding og er gratis.

RØD LYGTE – KRYDS ØL

Er der så mange publikummer til en forestilling at den røde lygte bliver tændt, giver voldspillet en omgang efter forestillingen i Landporten. Denne omgang kaldes blandt “gamle” Voldspillere for kryds-øl fordi vi forhen blev krydset af på en liste når vi fik vores øl/ vand
Personale som ikke er på scenen kan få deres kryds-øl i kiosken på forpladsen under forestillingen.
Den røde lygte tændes når der solgt minimum 1230 billetter.

MAD OG DRIKKE

Det anbefales kraftigt, at man tager madpakke med til prøverne, da pauserne vil være få og korte. I den sidste prøveweekend inden premieren, vil der dog blive serveret aftensmad.

PERSONALEMAD

Under forestillingen er det muligt at købe et måltid mad hos Lone Vestergaard som holder til ved kontrollens hvide container.
Prisen er 30 kr. inkl. en sodavand og skal bestilles forud.
Maden bliver serveret fra kl. 17 i det hvide telt lige bagved den store publikumsterrasse.

Se menuen her

KAFFE & TE

Der er altid gratis kaffe og te under prøver og forestillinger for hele personalet.

FRIBILLETTER SOM AKTIV VOLDSPILLER

Alle aktive voldspillere bliver tildelt kode til 2 fribilletter til forestillingen. De kan bruges på en valgfri dag, dog ikke til pladser i sektion C.
Du vil lige omkring sommerferien modtage en kode som kan bruges på vores hjemmeside til at hente dine fribilletter.
Fribilletter kan IKKE hentes på billetkontoret.

FRIBILLET TIL ANDRE FESTSPIL

Nyborg Voldspil bliver tildelt fribilletter til:

Frøbjerg Festspil 

H. C. Andersen-spillet 

Nordfynsspillene

Der er begrænset antal billetter, så det foregår efter først-til-mølle og billetterne er
KUN for aktive voldspillere. og IKKE for aktive voldspilleres familie og venner.

STEDER DU SKAL KENDE

SLOTSMØLLEN – VOLDSPILLERNES HUS

Store sal, Lille sal, Systuen, Krostuen og billetkontoret er alle på Slotsmøllen.
Alle prøver inden sommerferien, bliver afholdt her.

Store sal ligger i selve Slotsmøllen med indgang for den store trappe ved Torvet
Krostuen ligger i kælderen i Slotsmøllen.
Lille sal ligger på første sal i nabobygningen som kaldes Landmanden fordi denne bygning for år tilbage var et værtshus som hed Landmands Cafeen. Indgang via trappe i krostuen eller fra bagdør i Stendamsgade.
Systuen finder du helt oppe under taget via vindeltrappen på bagsiden af Slotsmøllen
Billetkontoret har indgang på hjørnet af Torvet og Stendamsgade.

BILLETKONTORET

Billetkontoret holder åbent alle tirsdage kl. 17-18 samt alle spilledage kl. 17 – 19.30
Billetkontoret kan kontaktes på telefon 65 31 64 44 eller billet@nyborgvoldspil.dk
Vi anbefaler at skrive til billetkontoret og hvis man har brug for at besøge billetkontoret personligt, så gør det så tidligt som muligt i åbningstiden og ikke når kontoret syder af travhed med at servicere publikum.

LANDPORTEN

Landporten er skuespillernes base i forestillingsperioden. Den bliver brugt til omklædning, sminke, briefing om dagens forestilling og opvarmning.
Landporten er aflåst under forestillingen, har du brug for at komme ind i Landporten kan en nøgle lånes hos kontrolpersonalet ved deres base på det lave område bagved den store publikumsterrasse.
Gå efter den hvide container med hyggelys og søde kontroller i de røde jakker.

VIGTIGT!!

Landporten er blevet overtaget af balletskolen. Dvs. at man ikke må gå med udendørs sko i salen. Så tag evt. indendørs sko med.

SCENEOMRÅDE PÅ VOLDEN

Efter sommerferien vil al aktivitet foregå her. Prøverne vil være her, og vores salgs område vil åbne for salg af mad, drikke og slik.

PARKERING

Før sommerferien, hvor prøverne er på Slotsmøllen, er der parkering på Torvet foran Slotsmøllen og området bag Slotsmøllen. I prøveforløbet efter sommerferien kan der parkeres ved sceneområdet.

I forestillingsperioden skal der parkeres ved området bag scenen. Indkørsel er i lyskrydset ved Føtex.

HULEN 

Under prøverne på volden, vil publikums salgskiosk være åben for salg af Pølser, is, slik, øl og vand til personalepriser.
Under forestillingerne vil bagscenens kiosk ”Hulen” være åben for personalet.
Husk også Voldspillets tilbud med personalemad før forestillingen, læs mere højere oppe i denne artikel.

KIOSKEN – DEN RØDE / GRØNNE / CREMEFARVEDE 

Kiosken på publikumforpladsen kan også benyttes af personalet når der ikke er travlt med at servicere publikum.
Kiosken går i daglig tale under mange navne, Den røde fordi den indtil sidste år var rød nu er den grøn. Men nogen Voldspiller kalde den også lidt spøgefuldt for Den Cremefarvede, fordi at den oprindeligt skulle have haft denne farve, men pga. nogen misforståelser blev den leveret i en forkert farve nemlig rød.

SIDSTE FORESTILLING

Den sidste aften er der tradition for at alle Voldspillere i alle afdelinger kommer på scenen til fremkaldelsen og er med til synge nationalsangen en sidste gang,
Man mødes på bagscenen eller porten indtil stien på publikumspladsen kort før forestillingen er slut, og når formanden fra scenen beder alle om at komme på scenen går vi ind i samlet flok.
Dette er en festlig og hyggelig afslutning på årets sæson.

SIDSTE SØNDAG – OPRYDNING

Når sidste forestilling er spillet, er voldspillet ikke slut. Søndag bliver derfor til stor-oprydningsdag. Så vi regner med alle kommer og giver en hånd. Der vil være fuld forplejning.

FACEBOOK

Facebook er en rigtig god PR-platform. Så lad os få spredt det gode Voldspils-budskab, så vi kan få masser af publikum. På Facebook er der oprettet en gruppe der hedder ”Singiń in the rain 2018 – Nyborg Voldspil – intern” som er for alle omkring forestillingen, både på og bag scenen. Der kan man dele billeder og andet godt omkring produktionen. Gruppen er ikke offentlig tilgængelig, så kontakt bestyrelsen eller PR-gruppen for en invitation.

KENDER DU NOGEN SOM VIL GIVE EN HÅND?

Vi kan altid bruge flere hænder, rundt om i afdelingerne. Så hvis du kender en, som gerne vil hjælpe til, så henvend dig, enten til afdelingslederne, eller send en mail til info@nyborgvoldspil.dk